ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών διοργανώνει την 2η Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – ΣΒΑΚ με σκοπό την καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών με στόχο τον εντοπισμό προβλημάτων κινητικότητας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (3ος όροφος), Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 και ώρα έναρξης 19.00.

Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών είναι μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), ένα Στρατηγικό Σχέδιο, με στόχο την εφαρμογή μιας πολιτικής για τα ελληνικά δεδομένα, που θα εγγράφεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή στρατηγική για βιώσιμες μετακινήσεις και που θα αναδείξει το Δήμο Νεάπολης – Συκεών σε μια περιοχή όμορφη, βιώσιμη, υγιή οικονομικά, ανθρώπινη για τους κατοίκους και ελκυστικής για τους επισκέπτες.

Βασικό κριτήριο για την εκπόνηση του σχεδίου είναι η ικανοποίηση των υφιστάμενων και των μελλοντικών αναγκών μετακίνησης προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα.

Η ενημέρωση και η συμμετοχή φορέων και πολιτών είναι μια διαρκής επιδίωξη, τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης του ΣΒΑΚ όσο και κατά τη διαδικασία υλοποίησης μέτρων του σχεδίου που αφορούν συγκεκριμένα υποσύνολα του κοινού. Η συμμετοχικότητα στο σχεδιασμό και οι διαδικασίες διαβούλευσης θα βοηθήσουν στην αποδοχή και στην οικειοποίηση του ΣΒΑΚ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ Δήμου Νεάπολης – Συκεών στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://svakneapolis-sykeon.gr/

svak neapoli sykeon - Δεύτερη διαβούλευση
Svak Neapoli sykeon Δεύτερη πρόσκληση